Over mij

Een goede tekst verdient een goede illustratie. Als illustrator zie ik het primair als mijn (aangename) opdracht om artikelen, brochures, nieuwsbrieven, jaarverslagen en andere tekstuele uitingen te verlevendigen en verduidelijken. Dit doe ik voornamelijk aan de hand van collages en pentekeningen. Ook als u op zoek bent naar een persoonlijk portret, kerstkaart of relatiegeschenk kunt u bij mij terecht. U kunt dan rekenen op een op maat gemaakt en uniek ontwerp. Ik werk met name voor en met dagbladen, tijdschriften, special-interest bladen, ontwerpbureaus en particulieren.

Het liefst maak ik collages. Met bij elkaar gezochte en geknipte foto's creëer ik een beeld, dat ik bewerk in Photoshop. Zo ontstaan abstracte of juist figuratieve illustraties, waarin humor vaak een rol speelt. Ik houd van de diversiteit van mijn werk: een collage voor een tijdschriftartikel, pentekeningen voor een kinderboek of nieuwsbrief of een collage voor een persoonlijk portret.

Een illustratie moet functioneel zijn. Ik vind het belangrijk dat mijn illustraties aansluiten bij de doelstelling van de uitgave. Nauwe samenwerking met de opdrachtgever is dan ook een must.

Biografie
Mijn opleiding volgde ik aan de Hogeschool voor de Kunsten in Kampen afdeling illustratie. Sinds 1993 werk ik als zelfstandig illustrator. Tijdens mijn stage bij Opzij zijn er een aantal collages en een pentekening geplaatst en met dit werk ben ik afgestudeerd. Al snel kon ik terecht bij Viva en Cosmopolitan; nog voordat ik wist dat er veel meer tijdschriften bestaan dan de publieke bladen die in de kiosk liggen. In de bibliotheek ontdekte ik de vele magazines voor gezondheidzorg, onderwijs, personeel en overheid. Ook in die markten ben ik actief. Ik vind het inspirerend om steeds weer nieuwe bladenmakers en ontwerpbureaus te benaderen en tot een eventuele samenwerking te komen.

Naast mijn werk als illustrator maak ik ook vrij werk waar ik regelmatig mee exposeer. Een aantal voorbeelden zijn te zien in mijn portfolio.

Nederlands English